Miks Latvis

Search

komentāri video formātā pēc nedēļu ilgas Nokia X6 lietošanas

Mans brālis šobrīd meklē sev jaunu telefonu (visi vecie ir gājuši bojā), bet man kā reiz radās iespēja uz neilgu laiku saņemt Nokia X6, tāpēc piedāvāju viņam nedēļu nolikt malā esošo salūzni un izmēģināt, ko jaunu.

Sākumā biju mazliet sabijies par brāļa reakciju attiecībā uz X6 ekrānu, jo, man pēc iPhone lietošanas jebkurš cits pieskārienu ekrāns šķiet neprecīzs un kaitinošs, bet beigās izrādījās, ka tas tā šķiet tikai man rūdītam iPhone fanātiķim.

Eksperimentālā kārtā uztapa video, kas filmēts ar diviem iPhone 3GS vienlaicīgi un sinhronizēts ar klauvējienu uz galda:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dTLSqR-XAsI[/youtube]

Saite uz video.

Pēc video nofilmēšanas atklājās, ka vairākas minētās problēmas īsti nav problēmas, bet vienkārši mūsu nezināšana un neprasme apieties ar telefonu, piemēram, visas navigācijas lietas ir bez maksas un atrisinās pēc tam, kad ir veikta reģistrācija Ovi servisam.

Nobeigumā jāatzīst, ka nav tas spožākais video apskats, bet tas tikai tāpēc, ka bijām vairāk koncentrējušies tam, lai uztaisītu makgaivera stila statīvu aifōnam, nevis tam, kas jāsaka video laikā. Tagad gan mums ir bijusi nopietna video pieredze un mēs veidosim video apskatus visām dzīvoklī atrodamajām lietām.

Ja kādam ir komentāri vai jautājumi par Nokia X6, droši jautājiet ceru, ka spēsim palīdzēt.

15 Responses

  1. HTC ekrānu skārienjūtība ir labāka par iPhone. Visdrīzāk, arī Nokia ekrānu ir labāka, jo iPhone principā visi elementi, izņemot, protams, reklāmu un PR, ir zemas kvalitātes.

    1. :) Mani fascinē ar kādu apņēmību ir izteikts tavs komentārs :) Man ir bijusi pieredze ar HTC un Nokia ekrāniem, visbiežāk tie netuvojas iPhone ekrāna iespējām pat tuvu. Pieļauju, ka jaunākie modeļi varētu mīt uz papēžiem kvalitātes ziņā, bet tad tiešām ir jārunā par pašiem, pašiem jaunākajiem konkurentu ražojumiem.

      1. HTC Desire ekrāns ir tikpat labs kā iPhone ekrāns. Es kā ilgadējs iPhone lietotājs kurš tagad pārgājis uz Androidu, varu apgalvot to pavisam droši.
        Bet ko varu pateikt par Nokijas ekrāniem, tad pēc manām domām Nokiai vispār nevajadzēja uzsākt ražot telefonus ar skārien jūtīgajiem ekrāniem. Būtu palikuši labāk pie podziņām.
        Bet runājot par šo Nokia X6, tad GPS tai ir bezmaksas. Jau labu laiku Nokiai ir bezmaksas OVI kartes.

  2. Lai izmantotu navigāciju, Nokiām manā uztverē ir neliels pluss salīdzinājumā ar aIfounu -> pieslēdz pie kompja, ielādē OVI maps (kas ir bezmaksas teju vai visai Pasaulei un ar bezmaksas balss navigāciju) un tad lieto tos, nav nepieciešamība pēc interneta pieslēguma, kā tas ir ar google maps. Jo ārzemēs ar piemēram okartēm, zelta zivīm nebūs gprs visur pieejams. un jā, jāieslēdz ir nevis GPS, bet gan “Kartes” kas rādas galvenajā izvēlnē :)

    1. Taisnība, šāds piegājiens navigācijai ir daudz labāks nekā iPhone piekoptais. Ja gribas lietot kartes bez interneta pieslēguma, tad atkarībā no aplikācijas, karšu apgabali ir jāpērk, vai arī pirms tam īpaši jāizvēlas reģions, kas mājās ir jāsaglabā telefona atmiņā.

  3. Arī tai pašai Nokiai mājās vispirms ir jāielādē kartes, taisnība. Bet dodoties specifiskā ceļojumā var pavadīt tās 10min ielādējot karti, nekas traks. Kritiskākajā variantā (piemēram avārijas nosēšanās Tadžikistānā) var arī no kāda Wifi tīkla tās ar telefonu iekačāt. Bet nu man kā ikdienas mietpilsonim ir Baltija+centrāleiropa jau ielādētas. kas zin kur ceļavējš atvaļinājuma laikā pūtīs :)

  4. Savulaik šo Nokia X6 biju dabūjis patestēt un principā atklājās tā pati bilde, kas ar praktiski visiem Nokia telefoniem: dizainiski feins aparāts, bet ir pretenzijas pret Symbian. Ja neesi lietojis iPhone/Android telefonus, tad X6 vari pieņemt kāds tas ir un lietot. Taču, ja nedod dies’, ir sagadījies paspēlēties ar šiem konkurentiem, tad nekādas Nokias ij negribēsi vairs rokā turēt. Līdzīgi ir arī ar tiem jaunajiem vakar prezentētajiem E7, C5 un C7. It kā feini dzelži, bet Symbian kāds purva briesmonis bija, tāds arī ir palicis.

    Te mans Nokia X6 apskats: http://krizdabz.lv/hardware/gadgets/apskats-nokia-x6-pirmais-nokia-talrunis-ar-kapacitivo-ekranu/

    1. “Symbian kāds purva briesmonis bija, tāds arī ir palicis ” – plaši izplatīts mīts, jeb nezināšana. Symbianam nav nekādas vainas – ļoti labs, mazs, modulārs, energoefektīvs OS, teicami darbināms arī uz iekārtām ar nelieliem HW resursiem. Programmatūras platforma (ar UI) uz aparātiem ar Symbian OS ir atsevišķs stāsts. Zināmie ir S60 (http://en.wikipedia.org/wiki/S60_%28software_platform%29), UIQ http://en.wikipedia.org/wiki/UIQ,
      MOAP (http://en.wikipedia.org/wiki/MOAP). Tad nu lūk runāt vajag, ka šīs te komponentes Nokia nīdējiem liekas nekvalitatīvas/nemodernas/whatever. Neesmu nekāds Nokia fans vai nīdējs, bet domāju, ka iegādājoties Trolltech ar visām parpalām (QT toolkit) Nokia ir veikusi labu investīciju. No šī gada tā ir oficiālā izstrādes vide priekš S60. Tā ir kvalitatīva, softa izstrādātājiem draudzīga. Aplikācijas pārkompilējot ies gan uz Symbian, gan MeeGo (Linux bāzēts) bez izmaiņām. Domājams, ka Nokia pārrakstīs gan S60 UI, gan aplikācijas un Nokia telefonu pievilcība kāda gada krietni uzlabosies.

  5. Tur jau tad tīri tas viss pāriet uz gaumes lietām. Redz es pārgāju uz N97 Mini no Android verķa (Xperia) un pārgāju tieši dēļ tā, ka ja kaut kad vajag kaut ko ātri un vienkārši izdarīt (piemēram braucot pie stūres) vai kā tā, tad symbian ir pārbaudīta vērtība. Man androīdam nepatika lielais izvēlnes daudzums, kurā vajadzēja ielūkoties kamēr kaut ko atrod, kā arī ļoti smalkas ikonas. Bet tas jau viss ir gaumes lieta un tur tā īsti nav ko diskutēt par to :) Katrā gadijumā nav tik traki ar to simbiāni, vienīgais tas, ka vecmodīgāks izskatas. Bet reizēm tas vienkāršais ir tas ģeniālais. āā, un windows mobile 6.1 & 6.5 arī esmu palietojis pa pus gadam. tas gan šad un tad iebremzēja un pakāra dažas programmas.

  6. Man nepatīk, ka šis telefons ir diezgan trausls. Vienreiz nokrita uz asfalta un parādijās sānos atdauzītās maliņas. Kā arī ar fotogrāfējot tumsā sanāk nekvalitatīvas bildes

  7. iegādājos šo telefonu pēc iPhone 2g. Patiesībā ir samērā sarežģīts telefons, jo pārlieku daudz viņš ir jāspaida daudzās no darbībām. Dizainiski man viņš patīk, bet materiālu kvalitāte tomēr nav paredzēta ilgai lietošanai, jo jau sāk parādīties skrāpējumi, kaut arī nēsāju maciņā lielākoties (iPhone 2g es nēsāju bez maciņa 3,5 gadus un kad sanāca nokaut viņu, stikliņu paņēma mans paziņa, jo bija ļoti labā stāvoklī). Kāpēc izvēlējos pārejas momentam šo telefonu bija GPS. Tomēr šī vajadzība man izmaksā daudz lētāk nekā uz iPhone. Tā kā ir jau pieejams iPhone 4, tad drīzumā man šis pārejas posms un draudzība ar Nokia X6 būs beidzies. Patiesībā telefons tiktiešām nav slikts, ja iepriekš nav bijusi darīšana ar iPhone.

  8. Lietoju X6 – bieži karas, ja kaut ko ātri gribi izdarīt. Nedarbojas flash spēles (vispār ar flash ir problēmas video utt.). Lietojot wireless bače tur knapi dienu. Ļoti apdalītas funkcijas, piem. – modinātājs (nevar izvēlēties atsevišķas dienas – stulbi!). Prakstiski sākumā telefonā nav nekādu normālu programmu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *