Miks Latvis

Search

PRAE atbildes vēstule

Kādu laiciņu sanāca būt (tā pa lielam) prom no interneta, bet labāk vēlu nekā nekad. Tajā pašā dienā, kad publicēju ierakstu “kas rada slēptās reklāmas Latvijas portālos?“, es saņēmu satrauktu vēstuli no cilvēka, kas parakstījās kā “Ivo.”

Rakstā bija pieminētas tikai pāris kompānijas, kuras internetā bija veidojušas “slēptos” reklāmas rakstus, bet par PRAE, pateicoties atsaucīgiem cilvēkiem no twitter.com, man izdevās uzzināt vairāk, kā biju cerējis.

Domāju, ka tiem, kuriem šis gadījums šķita interesants un kuri iedziļinājās šajā jautājuma, diezgan viegli spēs saskatīt, kuru kompāniju pārstāv šis Ivo:

Labdien.
Ar interesi izlasīju jūsu šodienas rakstu par slēptajām reklāmām.

Pirmā emocija bija neliels pārsteigums – par to, ka mani personiskie panākumi, kaut varbūt nelieli, tiek piedāvāti kaut kādam tur nožēlojamam maksas PR kantorim. Bet nu lai kantorim tiek tā slava – laikam jau jums no viņiem par reklāmu vai kādiem citiem kāda kapeiciņa tikusi, man neskauž.

Bet tad palasīju vēlreiz un sapratu, ka nav par ko būt pārsteigtam – jūsu pētniecība ir bijusi tiešām nožēlojama. Jūs neesat vīžojis ne kārtīgi portālus apskatīt, ne jūtūbu izčekot ar visām manām filmiņām, ne fotoportālus. Nu, gandrīz neko – tāds provinciāls latvis vien bijis. Par drukāto presi nerunāsim – to cik saprotu jūs nepazīstat vispār. Tā kā – ja cilvēks, kas sevi sauc par profesionālu blogeri vai kā nu tur atļaujas šādu haltūru, tad tā ir viņa problēma. Būtu jūs kārtīgi sapratis, cik visa kampaņa pamatīga un kādi tās īstie mērķi… Bet nu….

Varētu jūs drusku apgaismot – par to, kā ar nulles budžetu un minimālām pūlēm to visu var izdarīt. Par motīviem – kā šis te apdrošinātājs tā saucamais man konkrēti nodarīja pāri un tagad var laizīt brūces un algot PR kantorus un tādus kā jūs, lai mēģinātu attaisnoties un atspēlēties nezin kam. Par to, kā zem katra jūsu “izdomātā” cilvēka ir pilnīgi reāls cilvēks – tepat jūsu miksā un tribīnē arī dažus atradu un uzrunāju.

To visu jums varētu izstāstīt – varbūt jūs uz priekšdienām kaut ko mācītos. Bet tad paskatījos kā jums piederošajā miksā un tribīnē – jūs taču esat līdzīpašnieks, vai ne? – šodien tiek uz augšu celti divi tipiski parBTA interešu raksti – kaut kas no izdomātas grūtnieces un kaut kas par sviestu. Cik smieklīgi – blogeris raksta par slēptām reklāmām un pats šādas reklāmas drukā. Un laikam vēl maizītei kaut ko iekasē. Kad kādreiz nebūs ko darīt, ar prieku kādā lielākā medijā aprakstīšu, cik uzskatāmi tur parādījās, ka vai nu jums šī pati apdrošināšanas kompānija tiešām kādu naudu atmetusi, vai vienkārši tas pats provinciālā latvja nezin kas demonstrēts. Nezinu vai tas par labu nāks slavenajam blogerim mikam, bet ko darīt – lai jau cilvēki zina, ko var panākt ar nopirkšanu, un ko ar vienkāršu maldināšanu.
Vēlu veiksmi. Paldies par jautro pēcpusdienu. Un ieelpojiet kādreiz arī kādu gaisu.

Un varbūt varat pastāstīt – Latvijā ir kāds blogeris, kurš arī tiešām māk kaut ko kārtīgi darīt?

Pēc tam sekoja vēl pāris īsas vēstules, no kurām pēdējā:

Paskatījos, kā tu rosies, zaķi – man sāk patikt. Dumji, toties centīgi. Varbūt vari atsūtīt savus izcenojumus – pēc mēneša atbraukšu no siltajām zemēm, varbūt par kādu piecīti varu tev ko pasūtīt.:)

Tas tikai parāda to, ka “Ivo & co” pat nezina ar ko tieši viņiem ir darīšana, ja reiz viņi ir sadomājušies, ka es esmu tas, kurš tērē laiku ar bezjēdzīgu spamošanu. Ņemot vērā, ka vairāk sarakste neturpinājās pieņemu, ka viņi ir nākuši pie prāta un varbūt pat atraduši, kura kompānija ir atbildīga par ARS nomelnošanu internetā.

Gandrīz jau negribējās šo visu te likt, jo sanāk netīrās veļas mazgāšana, bet nu man gribējās parādīt to, cik “augstas” kvalitātes pakalpojumus “jaunajos medijos” sniedz ARSu apkalpojošā sabiedrisko attiecību kompānija. Jāpiebilst vien, ka tie, kas publicē pretARS video klipus un citas samazgas nav ne par kapeiku labāki, skaistāki vai tīrāki.

9 Responses

  1. Šo Ivo vēstuli izlasīju un pēc tam iekopēju wordā, pārveidoju visu tekstu ar lieliem burtiem, lasīju lēnām vēlreiz, bet vienalga nesapratu no šīs vēstules nevienu domu graudu. Gana bezsakarīgs vāvuļojums.
    Latvijā diemžēl sabiedrisko attiecību kultūra bieži vien ir nožēlojamā līmenī, tādēļ arī šādas metodes nereti tiek izmantotas. Personīgā pieredze, kas gan bija vairākus gadus atpakaļ, ar Prae ir visnotaļ pozītīva, protams, ka mainās laiki un mainās apstākļi.
    Domājams, ka likt virsrakstā, ka šī tiešām ir vēstule no Prae, nav īsti pareizi – ja vien tiešām nav oficiāls apstiprinājums tam.

  2. Man patika par to ka viņš tevi nosauca par parasto “latvi” :D !!!

    Jokus pie malas, mani droši vien daudzi arī ir manījuši, un es neesmu nekāds spameris un nevienu NEKAD nereklamēju, bet klau – es personīgi nezinu nevienu kas sūdzētos par BTA veselības apdrošināšanu. Mana sieva viņus tik efektīvi izmanto, ne reizes nav nekas jautāts, sedz pilnīgi visu ko prasa. ARSĀ!!!! Tā ka man šķiet ka tas viss tomēr ir slikta antireklāma, lai tas Ivo saka ko grib

  3. baigais cepiens tagad par šito visu, pāris čibrikus no Prae pazīstu, normāli cilvēki :)
    par to slēpto reklāmu – acīmredzot cilvēki Latvijā experimentē ar mikrobudžetu panākt makroefektu. pagaidām sanāk neveikli.

  4. Izlasīju rakstu no virsraksta līdz komentāriem. Well.. To ka mūsu pīļu dīķa pseido eksperti bieži vien pusdrāztu haltūru pasniedz kā nez kādu pētniecību es arī nevaru ciest. Pārsteidz 2 lietas, (1) ka ir tāds entuziasts (vai idiots “Ja strīdies ar idiotu, iespējams viņš dara to pašu”) Ivo, kas gatavs mēģināt paštaisnam latvim kaut ko pierādit. Šitajā podā eksperts ir tas, kam pirmajam “viss ir sūds”, tāpat kā uz pašu adresēta kritika (“pilnīgs sūds” – vidējā latvja mīļākais arguments)) un otrs (2), Edgars, kam, acīmredzot, galva kaut kur tik dziļi atbalstītāja pozīcijā, ka vienkāršā valodā rakstīta vēstule sagādā tādas lasītmokas (kaut gan nespēja saprast un uzkonstuēt teikumu ar palīgteikumu, vai pasarg dievs, diviem, ir arvien populārāka atrofija, ko izraisa ikdienas paviršā un nekritizētā piršana netā). Ko te teikt, vienam otram labpatīk par sevi labi domāt, grupveidā pasist vienam otram uz pleca un nosaukt keisu par kreisu, ja nu nav citu taisnāku rociņu atspēkot. Un Tā VIENMĒR. Blin, grow up vienreiz. Cilvēks papūlējies tavam pētniecības mēģinājumam adresēt tīri konstruktīvu kritiku un izskatās, ka trāpījis acī, bet tu kā esi bērnudārza “pats tāds” līmenī, tā paliec. Vāraties te paši savā sulā, latviešu valodā līmeni tur tikai kāds 1-ar-pus blogs. Lame.

  5. Pēdējais komentārs ir tikpat “sulīgs” kā pati vēstule. Protams, ka anonīmus komentārus ielikt nav liela māksla, tāpat kā uzrakstīt garu, neko neizsakošu tekstu. Šitas komentāra teksts noteikti neizskatās pēc Tevis piesauktās konstruktīvas kritikas – es laikam tiešām esmu aprobežots, bet izlasu un gudrāks nepalieku.

  6. Apbrīnojami nesakarīgs tas Ivo teksts, izklausās pēc arodskolas. Tiešām neko daudz nesapratu. Ja komentārs ar virsrakstu “Pilnīgs sūds, protams” arī ir viņa, tad tiešām jārausta pleci.

    Vienīgais, kam var piekrist “Ivo” rakstītajā ir tas, ka ar īpašu izpēti onkulis, šķiet, tiešām nav nodarbojies. Faktiski, ir pievērsta uzmanība atsevišķiem rakstiem diena.lv, dabūta info, kurai lasītājiem jātic uz vārda (“zinošs cilvēks”) un savilkti gali kopā. Izklausās jau ticami, bet par cik necik nopietni pārbaudītiem faktiem (vai vismaz mēģinājuma to darīt) te acīmredzot runa nav. Ivo aizdomām par pro-BTA pasūtījumu es neticu, bet vispār drusku slidena tā onkuļa puse arī izskatās.

    Alternatīva. Ņemot vērā Ivo tekstu un tā nesakarīgumu, varbūt Ivo vienkārši ir cilvēks ar drusku hipertrofētu uztveri un dzīves izpratni un tiešām tic, ka BTA viņam ir nodarījusi pāri, lai arī īstenībā tā nav?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *