Miks Latvis

Search

vai blogeri ir piektā vara?

blogeri piektā vara?16. aprīlī diena.lv organizē parunāšanos par un ap blogiem – pasākuma nosaukums ir “Blogeri – piektā vara?”. Tur uzstāsies gan vietējās blogu zvaigznes – Artūrs Mednis, Juris Kaža un Kristaps Skutelis, gan cilvēki, kuriem, kā blogu platforma kalpo diena.lv – Edgars Šīns un Aigars Štokenbergs.

Ārzemēs ar blogiem dara brīnumu lietas (neliels piemērs,  HP ar blogeru palīdzību palielinājuši portatīvā datora pārdošanas apjomus par 85%), tāpēc atbilde uz foruma centrālo jautājumu noteikti ir “Jā.” Arī Latvijā nesen lielās telekomunikāciju (BITE, TELE2) kompānijas sapratušas, ka ir izdevīgi draudzēties ar blogeriem, jo sekmīgas kampaņas rezultātā ap produktu ir iespējams panākt pozitīvu auru.

Domāju, ka Latvijas blogu dīķī vēl nav sasniegta kritiskā masa. Kad blogi būs saradušies pietiekamā skaitā, atradīsies arī pienācīgs daudzums ar aktīviem un spējīgiem blogotājiem.

Tāpēc man drīzāk šķiet interesanta diskusija, par to, kā izmainīsies un ievirzīsies informācijas aprites cikls pēc tam, kad šī piektā vara būs blogos nostiprinājusies.

Pieteikšanās uz pasākumu pa epastu e-pastu uz jelena.girucka@dienasmediji.lv, vai arī zvanot uz plakātā minētajiem telefona numuriem (klikšķis, lai redzētu plakāta lielo versiju).

9 Responses

  1. arzemēs varbūt kkas tur notiek, bet pie mums par blogiem interesējas pārsvarā tikai citi bloggeri.
    Ielu muzikanti tunelī pie centrālstacijas ir lielāka vara nekā bloggeri Latvijā.

  2. Ielu muzikanti tunelī pie centrālstacijas ir lielāka vara nekā bloggeri Latvijā.

    Tā gan viss nesaki! Blogeri mēdz dziedāt arī podkāstos un to klausās daudz vairāk tautiešu, kā piemērām defaultā Rīgas tunelī :D

  3. Artūrs Mednis noteikti pastāstīs par šiem keisiem. Cerams, ka Onkulis arī būs un piedalīsies domu apmaiņā. Bet citādi – tiešām ir jādod impulss laika biedriem, lai mēs apjaušam savu spēku un saprotam, ka ar nelielu ierakstu blogā bieži vien ( kā pierāda LG gadījums ) varam izdarīt vairāk un ātrāk laba kā pierastajos veidos – cīnoties ar birokrātiem un pierādot savu taisnību tiem, kam tā nav vajadzīga.

  4. ;)

    Ir sacīts:

    “Šajā Dieva pasaulē,
    ‘Piķis’ VISU ‘regulē’…”

    Respektīvi – viss, t.sk. arī blogu / blogosfēras kā “piektās varas” pašreizējā un perspektīvā kapacitāte, ir atkarīgs no motivācijas. Kurā, savukārt, “lietišķā dominante” ir viens no “atslēgas faktoriem”, nenoliedzami.

    Cita starpā – diez, kāpēc to (blogus / blogosfēru, tātad) vajadzētu dēvēt par kaut kādu “papildvaru” = “piekto”, nevis – “ceturto”, kas attiecīgajā definējumā tradicionāli atbilst mediju (dajebkuru, nešķirojot pa “kastām”) pozicionējumam? To, ka BLOGS IR MEDIJS (pie tam – ar visai intensīvi pieaugošu potenciālu + respektējamību no tā dēvēto “tradicionālo” INFO lauciņa rušinātāju = konkurentu puses) un, kā tāds, ir pilnvērtīgs “ceturtās varas” subjekts, būs (jācer) BEIDZOT sapratuši gan informācijas patērētāji (nu, vismaz – ievērojama daļa domāt spējīgās sabiedrības, ja arī līdz “kritiskajai masai” vēl nedavilktu), gan (pat) konservatīvākie “ceturtās varas” figuranti, kuru uzjautrinošā “nesapratne” (par “lietu kārtību” savā ‘branžā’?!…) ir nekas cits, kā vien izmisīga nevēlēšanās “atdot pozīcijas”. Vai arī – varētu tomēr atrasties tādi personāži, kuri šo objektīvo realitāti vēl joprojām “ilgtspējīgi” muļļā pa apgrūtināti funkcionējošo “domātavāu” balastu?… ;)

  5. Atliek tikai nožēlot, piekrītot dažiem šī raksta komentētājiem, ka pasākums ir darba dienas vidū… Laikam a priori tiek pieņemts, ka vidusmēra blogeris patiesībā ir nestrādājošs dīkdienis :D

  6. paldies tiem kas atnāca. paldies tiem kas boikotēja. Paldies Onkulim par dalību un diskusijām. Bet par to, ka blogeris ir dīkdienis – es tā nepieņemu un tāpēc ieplānojām laiku no 17:00 līdz 21:00. Tā ka ja kāds ir iedomājies, ka blogeris ir dīkdienis – lai panāk plāna vidiņā, paskaidrosim visu par dīkdieņiem un blogeriem un varu :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *