Miks Latvis

Search

pretīgā unibankas ibanka.lv

ibanka.lv logo

Esmu ibankas lietotājs. tā noteikti nav ērtākā interneta banka, taču kad piešaujas var lietot pavisam droši un bez raizēm.

Pirms kāda laika Hansabanka (drīzumā Swedbanka) uzlaboja savu hanzanet, tagad kārta vēl vienai interneta bankai kļūt ērtākai, skaistākai un labākai.

Paziņojums par uzlaboto versiju redzams jau kādu labu brīdi, tajā ir saite uz pdf (lokālā kopija) ar salīdzinošajām izmaiņām. Tiek piedāvāta vienkāršota demo versija, kurā katrs var ieiet un paklikšķināties, lai sajustu jaunās interneta bankas aromātu.

Kāda ir Unibankas versija par paveiktajiem darbiem?

  • Vienkāršāks un pārskatāmāks izvēlņu izkārtojums
  • Jauns, modernāks Ibankas dizains

Ja par pirmo vēl varētu piekrist, tad par otro galīgi nē. Es jums jautāšu, kas šī “#60cd18” par krāsu? Nesteidzieties atbildēt. Viņai droši vien ir nosaukums – briesmīgi sūdīga krāsa.

Skatieties paši:

briesmīga krāsu izvēle

Vai ir iespējams šajā vidē pastrādāt? Ja tā ir dabiska un normāla izvēle, tad es brīnos, ko viņi uzskata par “asām” un traucējošām krāsām. Labi, es saprotu, kāds korporatīvā stila jēzus viņiem teica, ka ir jāizmanto tieši šī krāsa. Bet kāpēc neviens cilvēks no visas iesaistītās grupas neiebilda un nepaskaidroja, ka šāda krāsa var lietotājos burtiski izraisīt nelabumu.

Viens gan ir skaidrs, viņi varēs būt lepni par to, ka viņu interneta bankas lietošanas laiki būs rekord-īsi, jo neviens bez saules brillēm tur negribēs uzkavēties ne sekundi vairāk kā nepieciešams.

43 Responses

  1. Strādāju SEB. Neko daudz par jauno ibanku neuztraucos un būtībā pie pakaļas. Bet varu pačukstēt ka dizians tiek pieskaņots vinota SEB dizainam, tā kā vietējiem dizaineriem, cilvēku un viņu krāsu vēlmju pazinējiem nemaz netiek dots vārds. Protams, tās ir manas subjektīvās un nepārbaudītās domas.

  2. Ja nepatiik – glabaa naudu zekjee, un suuti pa pastu, bet aploksnee ieliec melno papiiru lai pret gaismu nevar redzeet cauri, ka naudu suuti. Manupraat tas ir labaakais interneta bankas dizains, kaadu esmu redzejis. bet esmu redzeejis maz, tikai hansabankas… Paldies dievam. :)

  3. nedaudz paskaidrošu, ja lapā iečāpo 1 reizi mēnesī, tad varbūt var pieciest, taču citādi, ja lapu izmanto ilgāku laiku, maksā rēķinus un cītīgi pēta izdevumus, tad acīm būs grūti. Un to jau jutīs pēc tam. Tagad no viena ekrānšāviņa, nevienam nekas slikts nenotiks.

  4. nez, man pajāt par krāsu. galvenais, lai viss būtu atrodams un ērti lietojams. salīdzinot ar esošo i-bankas dizainu jaunais IR modernāks un patīkamāks. Tas gan nenozīmē, ka tas ir moderns un visiem patīkams.

    un tā zaļā viņiem laikam korporatīvā krāsa. nevar jau visas bankas izmantot tikai zilo.

  5. Mājas lapas un portāli sākas nevis no krāsas, bet no principa “neliec man domāt”, krāsa, to risinājums jau ir sekundāri. Neuzskatu, ka krāsu risinājums būtu tik slikts kā cienījamais apskatnieks mālē. Indīgi zaļā krāsa ir tikai lapas augšpusē, bet tur atrodas izvēles, kas tiek lietotas relatīvi reti salīdzinot ar citām. Protams, ja grib blenzt zaļajā augšiņā un dusmoties, tad tā, iespējams, jau ir psihiatrijas kompetence.

    P.S. Šī saita dizaina risinājums, manuprāt, ir neveiksmīgs, palūkosimies uz augšējo izvēlņu fontiem, kā arī fonti, kas izmantoti jaunāko komentāru aktualizējumā un zemākesošajās sadaļās, tie visi ir par maziem un drīzāk vēlas būt nesalasāmi ar acīm pa diognāli lapas saturam nekā salasāmi. Arī zilās un pelēkās krāsas saspēle neliecina par oriģinalitāti. Nav iespējams saprast, ko nozīmē sadaļa ebay… Vai tā ved uz ebay vai arī uz forumu par ebay tēmu … acīmredzot lapas autors pats ar to vēl nav ticis skaidrībā, vai baidās konkretizēt vai arī uzskatu, ka tas ir baigākais FUN likt apmeklētājam domāt. Rakstu virsrakstos izmantotais fonts un tā izmērs viegli disonē ar līdā izmantoto fontu un tā izmēru, tā neradot iespaidu par māksliniecisku konsekvenci saita risinājumā kā tādā.

  6. korporatīvā stila jēzus – muahaa :) labs.

    Bet krāsa ir mīlīga, visi seko zuzīgi zaļajai. Zuzīgums tagad modē.

    Ja nopietni, Mik, diemžēl Tev laikam nav bijusi iespēja strādāt lielā, starptautiskā uzņēmumā (vai vismaz būt par piegādātāju tādai), lai saprastu, ko nozīmē “korporatīvā stila jēzus”, ko faktiski pateici precīzi. Šāds jēzus Tev diktē noteikumus, kuriem Tev būs pakļauties un savas radošās idejas vari nolikt kaķim zem astes.

    Nē, tas nav kā uzbrauciens, tik vien kā atgādinājums, ka pirms brēcam, ka kaut kas nav labi, padomājam, ka Latvijas SEB cilvēciņiem nav citu iespēju, ka ieviest šo zaļo krāsu. Jo to nosaka 20 vadības līmeņi un tas pieminētais jēzus.

    Citādi – jebkuri uzlabojumi ir uz labu (saprāta robežās, protams).

  7. Taisnība. Esmu pārāk ne-acīgs, izklikojos it visur, izņemot tieši šo pogu :)

    Starp citu, vēl viena liela kļūda ir tā, ka šī zaļā krāsa tika izstrādāta kā viņu korporatīvā krāsa. Tomēr maza ticamība, ka kāds domāja par to, vai šāda krāsa izskatās normāli arī internetā.

    Drukātā veidā, vidē, TV šī krāsa ir ok – labi redzama, pamanāma un iegaumējama. Tomēr webam būtu bijis labi veikt kādu nelielu šīs krāsas atvasinājumu, liekot to nedaudz gaišāku. Vai arī cits variants – izvēlēties maksimāli daudz citas krāsas (piemēram, baltu, pelēku) un šo zaļo piešķirt kā akcentu.

    Nevaru nepiekrist, ka šis zaļais ir par daudz. No otras puses, varu saprast vietējos, kas paši noteikti nav sajūsmā par lielā SEB krusttēva zaļajām norādēm.

  8. Internetbanka domāta ieiet ne tikai reiz mēnesī :) Teorētoski tai vispār vai daļēji (līdz sakarīga elektroniskā paraksta ieviešanai ) jespēj aizstāt filiāļu apmeklējums.
    Es gan nēesmu Unibankas klients :) bet šāds dizains man mazāk izraisītu vēlmi skaidrot interesējošos jautājumus internetā – nevis filiālē :)
    Vēl trakāk būs ar vecāka gājuma cilvēkiem, kas tikai izglītojas lietot internetu.

  9. BlackHalt, nedomāju, ka tas ir viņu interesēs. Tā tomēr ir papildus fīča. Es pat nedomāju, ka viņi vispār uztraucas par to, kā izskatās šī i-banka.

    Kā jau reiz pie Hanzanet raksta teicu, ka paies laiks un visi pieradīs un lietos ka nemetas.

  10. nu nez.. šis gan man šķiet ļoti emocionāls un pārsteidzīgs viedoklis
    seb koši zaļā krāsa jau tik sen redzama un pierasta
    acis arī pierod pēc mirkļa..

  11. Man kaut kā besī šī mūžīgā diršana par jauno (gan hanzanets, gan ibanka vai dajebkas, kas ir jauns un nepierasts). Jaunā ibanka man šķiet ok un krāsai nav ne vainas.

  12. jēēēēbal (es atvainojos), kas pa tumsonību.
    1. krāsa. padomā loģiski – seb bamkai visur zīmolos iet līdz zaļā krāsa. Tu biji iedomājies, ka nu viņi taisīs savu ibanku rozā krāsā?!
    2. Tu nēēsi pat viņu pamēģinājis, bet vienkārši rupji runājot kaut ko d.rs! versija būs 6. septembrī, tad arī raksti par to kā viņa tev neptatīk testējot. Pagaidām tas viss ir kaķim zem astes, jo liekas tik ar raksta nosaukumu centies panākt savas lapeles statistiku.
    3. Nosaukumā kļūda. Tāda unibanka vairs nav, ir SEbs

  13. Guna:
    tieši tā arī ir. pilnīgi piekrītu. analītiskie raksti, lai paliek viediem portāliem.

    Melnā Mamba:
    SEB bankai ir zaļa krāsa, es neprasu pāriet uz rōzā. Tiešām, kas par tumsonību? Es prasu pāriet uz cilvēcīgiem un cilvēka acij netraucējošiem toņiem.

    Par praktisko pusi es vispār nerunāju tikai par pirmo iespaidu no demo versijas neizturamajām krāsām. Šo krāsu varēja likt kaut kur lapā, kā akcentu, nav obligāti visam jābūt kretīniski zaļam. Par to jau ir runa, ja viens izdomā tizlu krāsu, tad tāpēc nevar upurēt lapas izskatu.

  14. Piekrītu onkulim, ka izveeleetaa kraasa totaali sux. Unibanka, vismaz tad uztaisiet kautkaadu iespeeju lietotaajam paarsleegties uz citu kraasu stilu.. Gruuti, ja? :(

  15. LOL! Nabadziņš..
    Jau gribēju pats rakstīt, bet izrādās, ka Ģirts un Melnā Mamba uzrakstījuši manas domas.

    Ja Tev ir nepareizi saregulēts monitors un pārāk jūtīgi redzokļi, tad kāda velna pēc tā muldēt pa tukšo, komentējot statiskus attēlus no nepabeigtas weblapas demoversijas?
    Laikam apmeklētāju statistika krītas?

  16. x-f un …
    nu paskatieties paši atveriet to lapu, palietojiet, redzēsiet, ka nav patīkami acīm. Nav jābūt krāsu speciālistam, lai noteiktu, ka tādās krāsās nevar taisīt lapu. Man ir liels CRT monitors, kurš paredzēts dizaineriem, un es varu galvot, ka tā krāsa galīgi NAV riktīga.

  17. Un arii es personiigi unibanku saucu par unibanku, lai arii vinja ir SEB banka, pati vainiiga ka paarododas un maina tik biezhu nosaukumu.

  18. +- tas pats, kas hansabankai. gan jau viss iet pēc kaut kādiem standartiem :D krāsa tiešām briesmīga. tā pat kā domēns :D teju rupjš

  19. Tev pārāk jūtīgas acis :D
    Es paskatījos – zaļa krāsa – viss ir ok.
    Cita starpā, zaļā krāsa ir vispatīkamā cilvēka acij viļņa garuma dēļ. Varbūt seb-am tas tonis par indīgu, bet nu ne jau lai par to rakstītu ierakstu savā *blogā*

  20. Tiešām ir par ko cepties. Nabaga ONKULIS !

    Vai tad Unibanka ir vienīgā banka Latvijā ? Ja jau tik ļoti besī ārā, tad nelieto, pārej uz citu banku vai vispār nelieto banku pakalpojumus !

  21. Taustiņklabeklis precīzi pateica par “korporatīvā stila jēzus” ietekmi. SEBā arī ir šī problēama. Viņi nesajēdz, ka ibanka ir pirmām kārtām darbatīks, nevis mārketinga placdarms. Ja SEB ražotu āmurus, tad ar tiem dzīt naglas būtu pagrūti, jo korporatīvais stils noteiktu, ka galvai jābut apaļai un kātam īsam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *