Miks Latvis

Search

Prāta Vētrai jauns albums ar Gustavo

Ir pagājuši miljons gadi kopš Prāta Vētras labākā albuma “Veronika” iznākšanas. Pēc albumu rindas ar saldām mīlas dziesmiņām, kuras galvenokārt klausījās daiļā dzimuma pārstāves Prāta Vētra solas atgriezt interesi par savu mūziku ar jaunu kopdarbu “And I Lie.” Angliskais nosaukums man tomēr atkal liek saraukt grumbaino pieri, jo, kā zināms, Brainstorm galīgi netur līdzi Prāta Vētrai nemaz nerunājot par Reiganiem.

Taču labā ziņa ir tā, ka Prāta Vētra gatavo jaunu albumu sadarbībā ar Gustavo. Arī pirmais singls esot kopdarbs un to varēs noklausīties tiešraidē TV3 Vecgada vakarā. Ar 1. janvāri to dzirdēsiet arī radio stacijās, kur to noteikti skandinās biežāk par pašreklāmas džingliem.

prata-vetra-gustavo.jpg

Izrādās, ka jau kopš jūnija grupa kopā ar Gustavo producenta lomā strādā pie jaunām dziesmām, kuras pasaulē varētu nākt 2008. gada pavasarī.

Man patiešām liekas, ka tas ir labākais, kas vispār varētu notikt ar “prātniekiem.” Klausoties Gustavo mūziku un tajā skaitā jaunāko veikumu (Esi Brīvs) nepamet sajūta, ka tas džeks zina kā nostrādāt dziesmu līdz perfektumam nepadarot to tukšu.

Es domāju, ka pietiekami daudz par topošo albumu pasaka pašu mūziķu mīklainie izteikumi:

Gustavo: „Vētras skanējums man vienmēr ir asociējies ar 90tajiem gadiem. Radās doma, ka varētu apvienot 70to gadu un jaunās tūkstošgades muzikālās ietekmes. Ir jautri vērot, kā ar katru gabalu Vētras džekiem un man pašam paliek arvien interesantāk, kā darba gaitā šis projekts ieņem pareizo formu. Nešaubos, ka daudziem tas būs patīkams pārsteigums.”

Māris Mihelsons: „Gustavs nešaubīgi mums ir licis aizdomāties par to, kas mēs esam, ko gribam un kurp ejam. Mēs studijā ļoti daudz klausījāmies pasaules mūziku – no 60tajiem līdz Gorillaz, Gnarls Barkley un Amy Winehouse.”

Kaspars Roga: ”No mūsu puses tā ir liela, bet iekšēji nepieciešama uzdrīkstēšanās – radīt dziesmas šādā skanējumā. Skaidrs, ka vieglāk būtu vēl desmit gadus taisīt dziesmas klasiskā pop manierē un dzīvot cepuri kuldami, bet kā tad paliek ar Raini un to pastāvēšanu caur mainīšanos?”

citāts no brainstorm.lv

12 Responses

  1. Nebūdams daiļā dzimuma pārstāvis, baiļojos, ka tas varētu būt ļaunākais, kas ar prātniekiem var notikt. Katram tomēr jādara tas, kas viņam iznāk vislabāk, nevis jāskrien pakaļ, tā sakot, tendencēm.

    Kas tad ir Gustavo darbos? Leijerkastes cienīgs muzikālais pamats pluss veikla, asprātīga spēlēšanās ar vārdiem (sgrāk to sauktu par rīmēm), sociāls piesitiens un daudz pazemināta stila leksikas un krievlatviešu pidžina.

    Vienīgais līdzīgais gabals, kas mani aizķer, ir Ozola “Jaunā pasaule”, varbūt tāpēc, ka šeit aizlienēts izcils muzikālais pamats (vai tas ir reps? – vai kāds var apgaismot par atšķirību starp repu un hiphopu?)

  2. nu nezinu gan vai PV šāds solis ir vajadzīgs,
    labāk būtu atgriezušies pie saknēm.
    neesmu to gustavo tā klausījies, nav vairs man 15. un nepavelk mani tās “gudrās” vārsmas par kaut ko neko. rupjības + slāviskums it visur. man jau pietiek ar ikdienu.
    un gustavo + PV varētu būt nebaudāms hibrīds. kā oasis + outkast. radiohead + 50 cent.
    get a laif.
    bet varbūt es kļūdos.

  3. paldies par komentāriem. man gan liekas, ka daudzi vai nu nav klausījušies Gustavo, vai arī nav ieklausījušies. Es ceru, ka jaunais albums tikai piesaistīs jaunus klausītājus Prāta Vētrai, kā arī daudzi ierubīs fišku par to, cik kruts ir Gustavo.

    rodžers ir atpakaļ apritē? :)

  4. ozols hmmm jāsmejās viņa dziesmas tikai viņš pats saprot!! Gustavo dziesmās ir konkrēta tēmā ko viņš izklāsta un apspēlē!! par gaumi jau nestrīdās bet ir jāsaprot ko tu vēlies dzirdēt-dziesmu ar smuku meldiņu vai baudāmu gabalu ar jēgu un skatijumu uz dzīvi! Un Gustavo man šiet ir pašlaik labākais šīs jomas pārstāvis Latvijā!! Pat negribētu iedomāties PV kopā ar Ozolu!!:D Tas būtu tīrās šaumas!!
    Nezinu par šo kopdarbu vai tas būs labs bet vismaz kkas jauns un nebijis!!

  5. Ar nepacietību gaidu, kāds īsti būs albums. Paklausoties Gustavo hitus – tsoke, absurds – un pat oriģināli izdomāto “no lūpam lasi” liekas, ka apvienojot originalitāti ar Prātinieku nezūdošo prieka garu, rezultāts varētu būt graujošs.

    Cerams, ka dziesmas būs akcentētas uz agrāko Prātienieku repertuāru, piemēram, starp divām saulēm, jo tie, manuprāt, ir visveiksmīgākie viņu darbi.

    Ar pēdējo albumu PV kaut kā vairāk tomēr sevi pieteica Eiropas tirgum, taču vecie gabali labāk palikuši atmiņā tieši letiņiem..

  6. visi kas izsakas par gustavo tik nosodoshi drosvein nav painteresejushies par sho kopprojektu viarak prata vetra jau nesaks tagad repot vinja paliks tada kaa ir tiaki ar jaunu skanejumu!
    un varu deret to kas tadgad saka ka vajadzeja prata vetrai pietureties pie vecaa un parbbaudiitaa velak skreis uz viekaliem un pirks paljube prata veras disku un + to vel daris ne parak lielie pratas vetras fani jo varu arii deret ka jaunais skanejums piesaistis jaunus fanus PV un time kam nepatiks albums vienmer var turpinat griest pa rinjkji vecos albuumus!

  7. Piedodiet, bet shis nu gan ir ambiciozs raksts !
    Gustavo veel muuzhaa nav neko starptautiskam liimenim atbilstoshu uztaisijis, bet tik leciigs :)
    Ja kaut viena no shiim dziesmaam nonaaks kaadaa Eiropas normaalajaa topaa, tad varees spreegat :)
    Uzskatu, ka shis albums ir pilniiga izgaashanaas abaam puseem !
    PV izveeleejaas nepareizo producentu :(
    Producents savukaart nespeeja sevi pieraadiit pat tik atbildiigaa projektaa ;(

    Paldies !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *