Miks Latvis

Search

Nike Air Max Moto+ IV

“Ja Apple ražotu apavus, tad tie būtu Nike,” tā droši vien manā vietā teiktu mxz.

Šodien iegādājos un iemēģināju dārgākos apavus kādi man ir bijuši. Es pirms gada neticētu, ja man kāds teiktu, ka es pirkšu botes par 70 Ls, bet es to izdarīju. (70 Ls par apaviem, manuprāt, ir sasodīti dārgi, turklāt es nekad neesmu fanojis par sporta apaviem un šis ir mans pirmais nike pirkums.)

Mani jau kādu laiciņu bija apsēdusi doma par dārgu un kvalitatīvu skriešanas apavu iegādi. Iepriekšējās bezfirmas botiņas savu laiku jau ir nokalpojušas — skrienot itin viegli varu ar papēžiem sajust asfaltu. Man teica, ka garākos gabalos tas nepavisam nebūtu vēlams.

Nedaudz paklejoju internetā un pārliecinājos, par lietotāju komentāriem un nospriedu, ka nike ir īstā manta.

Te nu ir šī pēc izskata necilā bote:

Nike Air Max Moto+ IV*

air-moto-max.PNG

Neļaujiet vienkāršajam ārējam izskatam sevi maldināt! Galu galā šie apavi ir domāti skriešanai nevis bradāšanai pa operas nama tepiķiem.

Pēc skrējiena es nospriedu, ka būtu gatavs visu atlikušo mūžu staigāt šajās botēs. Tad vēl nedaudz paprātoju un tagad esmu nolēmis, ka meklēšu zolīdāku nike izstrādājumu arī ikdienai. Kaut ko brūnu vai pelēku ar neuzkrītošu nike simboliku, kas pēc skata atgādina ierastu ikdienas apavu, bet tikai es zināšu, ka man kājās ir varen ērtie nike kurpji.

Pirmie iespaidi

  • iekāpjot pirmoreiz, kājas jūtas ļoti ērti, nekas nekur nespiež un netraucē
  • sajūtas nekur neskrienot ir tādas, kā sēžot mājas čībās — kājas jūtas ļoti brīvi un priecājas par šādu dārgu dāvanu
  • sāku skriet, ir vakars un mistiskā kārtā pēkšņi sāk salt kājas — izrādās purngala audums ir tik ļoti gaisa caurlaidīgs un stratēģiski izvietots, ka kājas sasvīšana šķiet neiespējama
  • turpinu skriet, iebūvētais papēža gaisa amortizators darbojas labi, visi triecieni skrienot tiek absorbēti
  • papēdis beidzot ir pasargāts un arī potīte tāpēc jūtas droši
  • pēc pirmajiem kilometriem saprotu, ka botes ir tik “lecīgas,” ka pašam ir jāieliek mazāk spēka jauna soļa izdarīšanā nekā līdz šim biju pieradis
  • skrienot nepamet sajūta, kāda rodas lēkājot pa gultas matraci. cietu, bet tomēr matraci. Run on air?

Pēc skrējiena

Ierastā pēcskrējiena puskilometra pastaiga (PPP) izvēršas prātošanā par to, cik gan labi būtu visu dienu staigāt šādos apavos.

Šodien noskrēju tikai 4 km, jo pirms tam biju kārtīgi izmocījies pa Mežaparku ar skrituļslidām. (tas ir daudz grūtāk nekā parastā slidošana, turklāt, bez aizsargekipējuma es to vien darīju, kā prātoju par to, kas būtu, ja es pakristu uz asfalta) Pēc kādiem 30 km man droši vien būs vēl, kas sakāms par šiem apaviem, tad arī varēšu pateikt, kādas ir sajūtas skrienot garākus gabalus.

Es tagad saprotu kāpēc apple un nike iet rokās sadevušies (viņiem ir kopīgs nike+ projekts) — gan iPod nano, gan nike air max moto+ IV* ir tik ērti lietošanā, ka es nespēju iedomāties sevi lietojam citu mp3 atskaņotāju un skrienam ar citas firmas apaviem.

Secinājumi

Nav ko lieki secināt, ir jādodas skriet!

*cik gan nejēdzīgi garš var būt apavu nosaukums?

Saistītie ieraksti:
Kā es sapņoju par Nike+ iegādi
Kā es tiku pie Nike+
Visi raksti par skriešanu

30 Responses

  1. es vakar mēģināju paskriet un sapratu ka to darījis neesmu tik sen, ka vienkārši vairs nespēju :) ar riteni es varu nobraukt 500km piecās dienās pa meža ceļiem, bet skriet gan ne. Laikam arī jānopērk skriešanas apavi un jaatgriež sevi formā, jo patlaban man ir izvēle starp dažādām kedām un iešļūcenēm čībām :)

  2. par nike tikai to labāko. ir sanācis arī ar converse pastaigāt. sākumā bija mkei, bet pēc pāris mēnešiem sāka graust ahileja cīpsla.. tagad neko citu par nike nepirkšu :)

  3. Mārcis Balodis: nu es esmu paredzējis ar šīm skriet arī pa granti un pa meža, ceļu. Domāju, ka lielām problēmām, nevajadzētu būt. Kad sākšu piedalīties magnētos, tad iespējams meklēšu vēl vienus apavus, kurus varētu triekt pa brikšņiem, iespejams, kaut ko no Lafumas.

  4. Es tikai nesaprotu, kādēļ aizvien šo kedu paskats tiek veidots tik atbaidošs? Izskatās tādas, ko pat par 5ls tirgū nedabūt. Piemēram, kādēļ tik maz ir šādas melnā, tumši zilā vai kaut vai rozā krāsā? Baltas botas ar spīdumiem un žviguļiem taisīja 90-tajos.

  5. iegādājies tak ikdienai ko solīdāku.
    manuprāt no ērtuma/cenas/izturības nekas labāks par Clarks apaviem nav izdomāts…
    i pa operas paklājiem varēsi defilēt…

  6. Nesaprotu, kapēc Jums nepatīk šo apavu izskats, manuprāt tas ir tāpat kā ar labu vīnu – tas labākais nebūt nav tajās visskaistākajās un krāšņākajās pudelēs.
    Man piemēram šķiet, ka`šis Nike dizains ir ļotielegants (savā vienkāršībā)

    Jo tajā brīdī kad Tu skrien – esmu pārliecināts, ka Tev nav svarīgi, vai tavas botes ir ūber dizainējuma paraugs (kā tas ir piemēram ar basketbola apaviem, kur zīmēšanās ar dizainu ir puse no jēgas:) )

  7. skriešanai prātīgāk būtu bijis ņemt Asics apavus. Paskaties ar kāda ražotāja apaviem cilvēki pārsvarā skrien maratonus un viss kļūs skaidrs… Bet nu arī šie protams ir ok :)

  8. Katrs savā blogā varēja ielikt savus review par labiem apaviem. Dažreiz noder. :) Es piemēram tiko nopirku Quicksilver mokasīnus. Ļoti ērti. Iesaku arī citiem. Tikai nezinu kā labāk kopt zamšādu, lai to nesačakarētu?

  9. Ja gribas modernus, stilīgus apavus staigāšanai pa pilsētu, tad jāmeklē, piemēram, O.X.S vai Diesel snīkeri, Kowalski kedas – viss nopērkams un piemērāms tepat Latvijā.
    Nike, Adidas, Asics – tas viss ir sportam :)

  10. Normāli apavi skriešanai! Pats gan neskrienu bet ja onkulis saka ka labi tad ir labi jo zinu viņa cimperlības! Pats gan izvēlos puma vai DC!

  11. Jaa Nike tas ir kautkas!Es veel kaa sportland firmas darbinieks tiku pie bezmaksas apmaaciibas pie Nike un arii esmu jau noskatiijis skrieshanai apavus un protams tie ir Nike+ apavi!Teikshu tiem kas ar skrieshanu nodarbojas profesionaali nekas nav labaaks par Nike apaviem kuriem iekshaa kreisajaa kaajaa uz papeezha ir rakstiits Bowerman series!Tie ir profesionali skrieshanas apavi!

  12. Ok, tātad nepilnus 7 gadus vēlāk (pirms divām nedēļām), šie apavi beidzot ir aizgājuši uz labākiem medību laukiem. Neticami ilgi turējās. Laiks atrast, ko citu, tik pat vērtīgu un ilgmūžīgu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *